Fietstocht

Louise Spaargaren

Staverden ligt in een beekdal en heeft een boeiende geologische en cultuurhistorische geschiedenis. Tijdens deze fietstocht wijdt de boswachter hierover uit. We komen langs prehistorische grafheuvels, raatakkers en de resten van een Romeins marskamp. Kasteel Staverden is hier meer dan 700 jaar geleden gebouwd. Te midden van woeste gronden is er toen een agrarische nederzetting ontstaan. Tijdens de fietstocht doen we het rustig aan en pauzeren we af en toe.
Vooraf online reserveren is noodzakelijk.

Tip van de boswachter: Neem zelf een lunchpakketje en een fiets mee. De fietstocht is niet geschikt voor kinderen. Pas kleding en schoeisel aan op de verwachte (weers)omstandigheden! Bij extreem weer gaat de excursie niet door. Je wordt dan kort tevoren ingelicht.

Praktische informatie

Tickets

  • Volwassenen 8,00
  • Donateurs
  • Donateurs GLK 3,00

Bereikbaarheid

Openbaar vervoer
Kijk op www.9292.nl voor actuele reisinformatie

 

Startlocatie

Grote parkeerplaats landgoed Staverden
Na kasteel Staverden rechtsaf de Uddelermeerweg op.
Na ca. 200 m ligt rechts de parkeerplaats.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

Bezoek een kasteel

De Gelderse kastelen zijn magische poorten, elk uniek door zijn ligging, bouwstijl en rijke geschiedenis. Ze vertellen je in geuren en kleuren hoe onze voorouders leefden, soms tot wel tot 700 jaar terug. Ook rondom elk kasteel is veel te zien en beleven. Ontdek ze allemaal!

Boek je tickets

Koop hier kaarten voor je kasteelbezoek of reserveer een kasteelactiviteit.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

De natuur in

Bezoek een natuurgebied of landgoed

Je vindt onze 161 natuurgebieden in elke uithoek van de provincie. We beheren bijna 12.000 hectare Gelderse natuur. Van de groene oase de Veluwe, het waterrijke Rivierengebied tot het coulissenlandschap van de Achterhoek. Laat je verrassen en ontdek de natuur bij jou in de buurt.

Kies een activiteit

Ontdek de Gelderse natuur op de manier die bij je past.