Drie koningenwandeling

Midwinterhoornblazers in de verte…

Ga mee met de boswachter voor een boeiende winterwandeling over landgoed De Dellen. Tijdens de wandeling vertelt de boswachter over de ontwikkeling van het landgoed. Ook worden enkele historische plaatsen bezocht. Het laatste uur van de wandeling verblijven we op de Renderklippen, waar gekeken en geluisterd wordt naar midwinterhoornblazers.

Een midwinterhoorn is een houten hoorn van 1.20 tot 1.50 meter lang en is gemaakt van berk, els of wilg. Volgens aloude traditie blazen Gelderse en Overijsselse Midwinterhoornblazers alleen vanaf de eerste adventszondag (vier zondagen voor kerst) tot en met Drie Koningen (6 januari). Het doel van het blazen is het donker verdrijven en het Licht oproepen, omschreven in het volgende gezegde: “Zee bloas um beurten de boodschap vèdan, dät ‘t duuster mut goan want ‘t lich kump d’r an”.

Vooraf online reserveren is noodzakelijk. 

Tip van de boswachter: draag stevige wandelschoenen. Deze wandeling is geschikt voor volwassenen en voor kinderen vanaf 10 jaar.

 

Praktische informatie

Tickets

  • Volwassenen 5,00
  • Kinderen 2,50
  • Donateurs
  • Donateurs GLK Gratis
  • Kinderen van donateurs GLK Gratis

Bereikbaarheid

Openbaar vervoer
Kijk op www.9292.nl voor actuele reisinformatie.

 

Startlocatie

Erf van Daendels aan de Nieuwe Zuidweg nabij Epe en Heerde.

Routebeschrijving:
Vanaf de A50 Apeldoorn-Zwolle afslag 29 Heerde Wapenveld Wezep. Rechtsaf richting Wezep, over de A50, daarna linksaf afslag De Dellen = Nieuwe Zuidweg op. Na circa 3 km is links de parkeerplaats.

Informatie:
Fokko Andringa, tel. 06-51 543 444
John Buitenhuis, tel. 06-46 256 260

 

 

Drie koningenwandeling

Boek hier je ticket
Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

Bezoek een kasteel

De Gelderse kastelen zijn magische poorten, elk uniek door zijn ligging, bouwstijl en rijke geschiedenis. Ze vertellen je in geuren en kleuren hoe onze voorouders leefden, soms tot wel tot 700 jaar terug. Ook rondom elk kasteel is veel te zien en beleven. Ontdek ze allemaal!

Boek je tickets

Koop hier kaarten voor je kasteelbezoek of reserveer een kasteelactiviteit.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

De natuur in

Bezoek een natuurgebied of landgoed

Je vindt onze 161 natuurgebieden in elke uithoek van de provincie. We beheren bijna 12.000 hectare Gelderse natuur. Van de groene oase de Veluwe, het waterrijke Rivierengebied tot het coulissenlandschap van de Achterhoek. Laat je verrassen en ontdek de natuur bij jou in de buurt.

Kies een activiteit

Ontdek de Gelderse natuur op de manier die bij je past.