Cultuurhistorische wandeling

Een gevarieerde wandeling over landgoed Bonenburg

Landgoed Bonenburg bestaat uit een oud parkbos en enkele landbouwpercelen langs het Apeldoorns Kanaal en wordt doorsneden door de Grift. Huis Bonenburg is particulier bezit. Behalve het landhuis hebben op het landgoed diverse boerderijtjes gestaan, waarvan er nog twee zijn overgebleven. Het parkbos bestaat voornamelijk uit beuken. De combinatie van oude bomen, bosranden en wateroppervlak maakt het gebied erg geschikt voor vleermuizen. Er komen dan ook negen soorten vleermuizen voor. Door de grote afwisseling van het gebied is er een grote verscheidenheid aan vogels. Kortom een zeer interessant gebied voor een mooie excursie.
Vooraf online reserveren is noodzakelijk.

Praktische informatie

Tickets

  • Volwassenen 5,00
  • Kinderen 4 t/m 12 jaar 2,50
  • Donateurs
  • Donateurs GLK Gratis
  • Kinderen 4 t/m 12 jaar van donateurs GLK Gratis

Bereikbaarheid

Openbaar vervoer
Kijk op 9292.nl  voor actuele reisinformatie.

Startlocatie

De parkeerplaats van Geldersch Landschap & Kasteelen aan de Bonenburglaan in Heerde, vlakbij het Apeldoorns Kanaal en De Grift.

Informatie
John Buitenhuis, 06 46 25 62 60

Toegankelijkheid

Vanwege de onverharde paden is deze excursie minder geschikt voor mensen met een verminderde mobiliteit. Bekijk de mogelijkheden Gelderse natuur en erfgoed te bezoeken op Toegankelijk voor iedereen.

Cultuurhistorische wandeling

Boek hier je ticket
Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

Bezoek een kasteel

De Gelderse kastelen zijn magische poorten, elk uniek door zijn ligging, bouwstijl en rijke geschiedenis. Ze vertellen je in geuren en kleuren hoe onze voorouders leefden, soms tot wel tot 700 jaar terug. Ook rondom elk kasteel is veel te zien en beleven. Ontdek ze allemaal!

Boek je tickets

Koop hier kaarten voor je kasteelbezoek of reserveer een kasteelactiviteit.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

De natuur in

Bezoek een natuurgebied of landgoed

Je vindt onze 161 natuurgebieden in elke uithoek van de provincie. We beheren bijna 12.000 hectare Gelderse natuur. Van de groene oase de Veluwe, het waterrijke Rivierengebied tot het coulissenlandschap van de Achterhoek. Laat je verrassen en ontdek de natuur bij jou in de buurt.

Kies een activiteit

Ontdek de Gelderse natuur op de manier die bij je past.