Bosuilenexcursie 

Hoor de roep van de bosuil: een lang bibberend “hoeoeoe hoe hoe hoe hoeoeoe” of een scherp “kewik”. Ga mee met de boswachter en maak een bosuilenwandeling rond kasteel Doorwerth.

De bosuil is de meest voorkomende uil in Nederland. Er zijn ongeveer 5.500 broedparen in ons land. Toch ziet men de uil zelden en hebben de meeste mensen deze vogel zelfs nog nooit in het echt gehoord. En dat terwijl bijna iedereen het geluid van de bosuil kent. De bosuil is namelijk de enige uil die heel duidelijk oehoe roept. Het is zelfs zo dat in Amerikaanse griezelfilms waarin een uil voorkomt, het geluid van de Europese bosuil klinkt.

In december en januari, voorafgaand aan de broedtijd, stellen de bosuilen hun territorium vast. Dat doen ze door duidelijk hun roep te laten klinken. Wie de roep van de bosuil ook wil horen kan mee met deze excursie. Naast de bosuil is er bovendien ook kans op het horen van de kerkuil, ransuil en misschien zelfs de steenuil. Benut deze unieke kans, want gewoonlijk is het gebied na zonsondergang niet toegankelijk.

De boswachters weten op welke plekken de uilen te vinden zijn, maar 100% garantie op het horen van deze vogels kunnen we echter niet geven. Of de uilen zich laten horen is ook afhankelijk van de weersomstandigheden; het blijft natuur.

Vooraf online reserveren is noodzakelijk.

Tip van de boswachter: Het kan koud, nat en zelfs glad zijn. Draag warme kleding en stevige schoenen. Een lampje meenemen is handig. Omdat stilte noodzakelijk is kunnen jonge kinderen en honden niet mee.

Praktische informatie

Wanneer

  1. wo. 21 december 2022

    19.00-21.00 uur

Tickets

  • Volwassen € 8,00
  • Donateurs
  • Volwassen € 3,00

Locatie

Openbaar vervoer
Kijk op www.9292.nl voor actuele reisinformatie.

Parkeren

Kasteel Doorwerth
Fonteinallee 2B te Doorwerth. Verzamelen op het voorplein bij de grote Acacia boom op het voorplein.

Informatie
Peter Palstring, tel. 06-47 96 66 63
Dirk van der Plaat, tel. 06-47 96 66 63

Bosuilenexcursie 

Boek hier uw ticket
Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

Bezoek een kasteel

De Gelderse kastelen zijn magische poorten, elk uniek door zijn ligging, bouwstijl en rijke geschiedenis. Ze vertellen je in geuren en kleuren hoe onze voorouders leefden, soms tot wel tot 700 jaar terug. Ook rondom elk kasteel is veel te zien en beleven. Ontdek ze allemaal!

Boek je tickets

Koop hier kaarten voor je kasteelbezoek of reserveer een kasteelactiviteit.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

De natuur in

Bezoek een natuurgebied of landgoed

Je vindt onze 161 natuurgebieden in elke uithoek van de provincie. We beheren bijna 12.000 hectare Gelderse natuur. Van de groene oase de Veluwe, het waterrijke Rivierengebied tot het coulissenlandschap van de Achterhoek. Laat je verrassen en ontdek de natuur bij jou in de buurt.

Kies een activiteit

Ontdek de Gelderse natuur op de manier die bij je past.