Staverden Staverdense Beek
Nico Kloek

Zonder water zou Staverden niet hebben bestaan. Al in de 13de eeuw bouwde men hier langs de beek een watermolen en begon de bedrijvigheid. Daarvoor moest wel een extra molenbeek gegraven worden. Dankzij de geologische situatie die na de laatste twee ijstijden is ontstaan stroomt er zomers en ’s winters water door de Staverdense beek. De boswachter legt tijdens een wandeling uit hoe het landgoed Staverden zich door de eeuwen heen heeft ontwikkeld en welke belangrijke rol water daarin speelt.
Vooraf online reserveren is noodzakelijk.

Tip van de boswachter: de tocht voert over onverharde paden. Pas kleding en schoeisel aan op de verwachte (weers)omstandigheden! Bij extreem weer (bijvoorbeeld hitte of storm) gaat de excursie niet door. Je wordt dan kort tevoren ingelicht.

Praktische informatie

Wanneer

  1. zo. 3 juli 2022

    10.30-12.30 uur

Tickets

  • Volwassenen 5,00
  • Kinderen (4 t/m 12) 2,50
  • Donateurs*
  • Donateurs GLK Gratis
* Op vertoon van een geldige GLK donateurspas.

Startlocatie

Parkeerplaats van landgoed Staverden
gelegen aan de
Uddelermeerweg te Staverden.

Bereikbaarheid

Routebeschrijving
Weg Apeldoorn-Harderwijk, afslag Leuvenum/Staverden (Garderenseweg). Daarna rechtsaf de Staverdenseweg op. Na kasteel Staverden rechtsaf de Uddelermeerweg op. Na ca. 200 m ligt rechts de parkeerplaats. 


Openbaar vervoer
Buslijn 104 en 654 stoppen op loopafstand van de parkeerplaats.

Parkeren

Parkeren
Parkeren is gratis.

Beekwandeling Staverden

Boek hier je ticket
Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

Bezoek een kasteel

De Gelderse kastelen zijn magische poorten, elk uniek door zijn ligging, bouwstijl en rijke geschiedenis. Ze vertellen je in geuren en kleuren hoe onze voorouders leefden, soms tot wel tot 700 jaar terug. Ook rondom elk kasteel is veel te zien en beleven. Ontdek ze allemaal!

Boek je tickets

Koop hier kaarten voor je kasteelbezoek of reserveer een kasteelactiviteit.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

De natuur in

Bezoek een natuurgebied of landgoed

Je vindt onze 161 natuurgebieden in elke uithoek van de provincie. We beheren bijna 12.000 hectare Gelderse natuur. Van de groene oase de Veluwe, het waterrijke Rivierengebied tot het coulissenlandschap van de Achterhoek. Laat je verrassen en ontdek de natuur bij jou in de buurt.

Kies een activiteit

Ontdek de Gelderse natuur op de manier die bij je past.