Avontuurlijke wandeling  

Een wandeling met hoogteverschillen en historische schatten

Ga mee met deze avontuurlijke wandeling op landgoed Mariëndaal, met prachtige hoogteverschillen die de boswachter zal benoemen en toelichten. Het landgoed heeft niet alleen natuurlijke schoonheid, maar ook een fascinerende geschiedenis. Verken het klooster dat hier vijfhonderd jaar geleden stond met behulp van de onlangs beschikbaar gestelde virtuele tour. De boswachter wijst daarnaast op de aanwezigheid van grenspalen, een ijskelder en een tempeltje. Kenmerkend voor het landgoed is ook de zogenaamde berceau (in de volksmond ‘de groene bestede’ genoemd). Verder kunnen we tijdens deze wandeling de Stenen Tafel bewonderen die ooit dienst deed als grafzerk. Houd er rekening mee dat honden in dit gebied los mogen lopen. Vooraf online reserveren is noodzakelijk. 

Praktische informatie

Tickets

  • Volwassenen 5,00
  • Kinderen 4 t/m 12 jaar 2,50
  • Donateurs
  • Donateurs GLK Gratis
  • Kinderen 4 t/m 12 jaar van donateurs GLK Gratis

Bereikbaarheid

Openbaar vervoer
Kijk op 9292.nl  voor actuele reisinformatie.

Startlocatie

Parkeerplaats Mariëndaal
Mariëndaal 2, 6861 WN Oosterbeek (zijstraat Utrechtseweg (N 225) tussen Arnhem en Oosterbeek). Parkeren is mogelijk op de parkeerplaats en langs de weg vóór het tunneltje onder de spoorlijn.

Informatie
Gerard van Kerkhoff, 06 23 21 84 16

 

Toegankelijkheid

Vanwege de onverharde paden is deze excursie minder geschikt voor mensen met een verminderde mobiliteit. Bekijk de mogelijkheden Gelderse natuur en erfgoed te bezoeken op Toegankelijk voor iedereen.

Avontuurlijke wandeling  

Boek hier je ticket
Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

Bezoek een kasteel

De Gelderse kastelen zijn magische poorten, elk uniek door zijn ligging, bouwstijl en rijke geschiedenis. Ze vertellen je in geuren en kleuren hoe onze voorouders leefden, soms tot wel tot 700 jaar terug. Ook rondom elk kasteel is veel te zien en beleven. Ontdek ze allemaal!

Boek je tickets

Koop hier kaarten voor je kasteelbezoek of reserveer een kasteelactiviteit.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

De natuur in

Bezoek een natuurgebied of landgoed

Je vindt onze 161 natuurgebieden in elke uithoek van de provincie. We beheren bijna 12.000 hectare Gelderse natuur. Van de groene Veluwe, het waterrijke Rivierengebied tot het coulissenlandschap van de Achterhoek. Laat je verrassen en ontdek de natuur bij jou in de buurt.

Kies een activiteit

Ontdek de Gelderse natuur op de manier die bij je past.