Avondwandeling

Heerlijkheid Beek

Een zomeravondwandeling door de Heerlijkheid Beek

Op de hellingbossen van de Heerlijkheid Beek groeien een groot aantal verschillende bomen. Met dank aan de Romeinen staan er bomen die eetbare vruchten voortbrengen. We wandelen vanuit Beek de steile helling op en onderweg genieten we van de natuur op en rondom de Elyzeese velden. Vervolgens staan we stil bij de heel oude ‘kabouterboom’ en bekijken we het herstel van de bronbeek.  Bovenop de stuwwal hebben we een prachtig uitzicht over de Gelderse Poort met op de voorgrond het kerkje van Persingen. De terrassentuin van huis te Schengen is een lust voor het oog.
Vooraf online reserveren is noodzakelijk.

Praktische informatie

Wanneer

  1. wo. 14 augustus 2024

    19.00 – 21.00 uur

Tickets

  • Volwassenen 5,00
  • Kinderen 4 t/m 12 jaar 2,50
  • Donateurs
  • Donateurs GLK Gratis
  • Kinderen 4 t/m 12 jaar van donateurs GLK Gratis

Bereikbaarheid

Openbaar vervoer
Kijk op 9292.nl  voor actuele reisinformatie.

Startlocatie

Het beeld van het wasvrouwtje bij de watermolen, tegenover het voormalige gemeentehuis aan de Rijksstraatweg 139, Beek-Ubbergen.

Informatie
Cor, 06 44 38 05 02

Toegankelijkheid

Vanwege de onverharde paden is deze excursie minder geschikt voor mensen met een verminderde mobiliteit. Bekijk de mogelijkheden Gelderse natuur en erfgoed te bezoeken op Toegankelijk voor iedereen.

Avondwandeling

Boek hier je ticket
Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

Bezoek een kasteel

De Gelderse kastelen zijn magische poorten, elk uniek door zijn ligging, bouwstijl en rijke geschiedenis. Ze vertellen je in geuren en kleuren hoe onze voorouders leefden, soms tot wel tot 700 jaar terug. Ook rondom elk kasteel is veel te zien en beleven. Ontdek ze allemaal!

Boek je tickets

Koop hier kaarten voor je kasteelbezoek of reserveer een kasteelactiviteit.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

De natuur in

Bezoek een natuurgebied of landgoed

Je vindt onze 161 natuurgebieden in elke uithoek van de provincie. We beheren bijna 12.000 hectare Gelderse natuur. Van de groene Veluwe, het waterrijke Rivierengebied tot het coulissenlandschap van de Achterhoek. Laat je verrassen en ontdek de natuur bij jou in de buurt.

Kies een activiteit

Ontdek de Gelderse natuur op de manier die bij je past.