Genieten van de avondsfeer in de uiterwaarden van de Waal

Deze stevige avondwandeling brengt ons naar het parkbos van landgoed Waardenburg Neerijnen en de Waalbandijk. Het levert ons een prachtig uitzicht op de Rijswaard en kasteel Waardenburg. De dijk is niet geheel begaanbaar vanwege de dijkverzwaring, de uiterwaard is wel toegankelijk. Omdat we niet rond kunnen lopen, nemen we dezelfde route terug. We dalen af naar de Rijswaard en volgen de struinroute door het uitgestrekte gebied langs de Waal. Onderweg vertelt de boswachter over het ontstaan en beheer van het landschap en wijst hij op de bijzondere vegetatie (stroomdalflora) in het gebied. Tegen de schemering is de kans groot dat de reeën tevoorschijn komen.
Vooraf online reserveren is noodzakelijk.

Tip van de boswachter: draag stevige wandelschoenen.

Praktische informatie

Tickets

  • Volwassenen 5,00
  • Kinderen 4 t/m 12 jaar 2,50
  • Donateurs
  • Donateurs GLK Gratis
  • Kinderen 4 t/m 12 jaar van donateurs GLK Gratis

Bereikbaarheid

Openbaar vervoer
Kijk op 9292.nl  voor actuele reisinformatie.

Startlocatie

Parkeerplaats Stroomhuis Neerijnen
Van Pallandtweg 1
4182 CA Neerijnen

Informatie
Bert Vos, 06 19 71 72 55

Toegankelijkheid

Vanwege de onverharde paden is deze excursie minder geschikt voor mensen met een verminderde mobiliteit. Bekijk de mogelijkheden Gelderse natuur en erfgoed te bezoeken op Toegankelijk voor iedereen.

Avondwandeling

Boek hier je ticket
Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

Bezoek een kasteel

De Gelderse kastelen zijn magische poorten, elk uniek door zijn ligging, bouwstijl en rijke geschiedenis. Ze vertellen je in geuren en kleuren hoe onze voorouders leefden, soms tot wel tot 700 jaar terug. Ook rondom elk kasteel is veel te zien en beleven. Ontdek ze allemaal!

Boek je tickets

Koop hier kaarten voor je kasteelbezoek of reserveer een kasteelactiviteit.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

De natuur in

Bezoek een natuurgebied of landgoed

Je vindt onze 161 natuurgebieden in elke uithoek van de provincie. We beheren bijna 12.000 hectare Gelderse natuur. Van de groene oase de Veluwe, het waterrijke Rivierengebied tot het coulissenlandschap van de Achterhoek. Laat je verrassen en ontdek de natuur bij jou in de buurt.

Kies een activiteit

Ontdek de Gelderse natuur op de manier die bij je past.