Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Bekijk dan de online versie.
20 juli 2018

Warme dagen, lange avonden, vele natuurgebieden, 7 kastelen om te bezoeken én een programma boordevol activiteiten. Deze zomer genieten we volop in eigen Gelderland!

Landschap & kastelen ontdekken op glk.nl

Neem een kijkje op de vernieuwde website.

Onze website is vernieuwd. Een nieuw, fris uiterlijk en veel mooie beelden, zodat je Gelderland al beleeft voordat je op stap gaat. Je vindt er informatie over onze prachtige locaties en een duidelijk overzicht van al onze excursies en evenementen.

Naar de vernieuwde website.

Beeldende kunst meets erfgoed

kunstenaar Hans Wijninga

Kastelen spreken van oudsher zeer tot de verbeelding. Zeven kunstenaars hebben dit op onze 7 opengestelde kastelen geconcretiseerd. Ze hebben zich als het ware ingegraven in de plek, de geschiedenis en de bewoners en een kunstwerk gemaakt dat in of nabij het kasteel wordt getoond.
Museum Arnhem ontwikkelde voor dit project publieksactiviteiten om jong en oud te laten kennismaken met de kunstenaar en actief mee te doen aan een kunstzinnige activiteit. Ontdek deze activiteiten en meer.

Kunstproject Een zacht geruis.

Speciaal voor donateurs!

Duno brug

Aanmelding voor de jaarlijkse donateursvergadering op zaterdag 6 oktober is nog mogelijk! Wat gaan we doen? 's Morgens staan de actuele ontwikkelingen in ons werk centraal en kun je in gesprek gaan met medewerkers van GLK. 's Middags brengen we door op landgoed Duno. In dit mooie gebied bekijken we het resultaat van het grote herstelproject.
Het volledige programma met de locaties vind je in het zomermagazine Mooi Gelderland op pagina 27.

Inschrijven voor de Donateursvergadering.

Nieuw klompenpad

Nieuw klompenpad

Gelderland is weer een klompenpad rijker: het Rosandepad. Dit pad loopt door het afwisselende landschap rond Oosterbeek. Onderweg ervaar je schilderachtige GLK-gebieden zoals de landgoederen Mariëndaal, Oorsprong, Lichtenbeek en de uiterwaard Rosande Polder. De rondwandeling is 13 km lang.

Naar het Rosandepad.

Zomer op kasteel Hernen

Zomer op kasteel Hernen

Tijdens de zomerweken op kasteel Hernen is elke openingsdag van 24 juli t/m 16 augustus iets extra's te doen voor kinderen. Doe mee met de activiteit van die dag zoals kasteelklusjes uitvoeren, door het bos speuren, je eigen schild maken of een animatiefilm produceren. Het kasteel ontdekken met de 'pratende lamp' kan natuurlijk ook.

De activiteiten tijdens de Kids Zomerweken.

Powered by Aan Zee