Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Bekijk dan de online versie.
29 mei 2019

Natuurgebieden, tuinen en parken zijn prachtig groen, bloemen bloeien. Jonge zwijntjes, vosjes en reekalfjes zetten hun eerste voorzichtige stapjes. En ook wij hebben zin om naar buiten te gaan. Tijdens het lange Hemelvaartsweekend en op beide Pinksterdagen bruist het van de activiteiten.

Altijd dichtbij

zonnestralen in het bos op landgoed Hoekelum

Geldersch Landschap & Kasteelen is trotse beheerder van meer dan 150 gevarieerde natuurgebieden en 36 kastelen en landhuizen. Wist je dat maar liefst tweederde van de inwoners van Gelderland op minder dan vijf kilometer afstand woont van een natuurgebied, landgoed of kasteel dat wordt beheerd door GLK? Kom ook genieten van natuur en cultuur dichtbij!

Ontdek een gebied in de buurt.

Reekalfjes gered

reekalfje

Vorige week werd een drone ingezet boven het grasland van scholtegoed Gossink in de Achterhoek, om te bekijken of er reekalfjes in verscholen lagen. Voor de geplande maaibeurt door de agrariƫr konden onze medewerkers en mensen van de Wild Beheer Eenheid Winterswijk maar liefst drie reekalfjes verplaatsen naar een veilig heenkomen. De jonge dieren werden in gras gewikkeld - om geuroverdracht door mensen te voorkomen - en naar een plek gebracht waar hun moeder ze weer kan opzoeken.
Vaker mooie foto's direct uit het veld zien?

Volg ons op Instagram.

Dag van het Kasteel

kasteel Ammersoyen Middeleeuws Bewoond

Dompel je onder in middeleeuwse activiteiten, geniet van een intiem concert of struin langs kraampjes en geniet van lekkernijen en de prachtige omgeving. Tweede pinksterdag zetten weer vele kastelen en buitenplaatsen de poorten open. Onze kastelen bieden een mooi palet met activiteiten zoals de Pure Pinksterfair in het kasteelpark rondom kasteel Cannenburch, Ammersoyen Middeleeuws Bewoond, Speuren en Spelen in kasteelpark Rosendael en klassieke muziek in Hernen en Cannenburch.

Programma Dag van het Kasteel.

Schatkist van Gelderland

opname Schatkist van Gelderland, Wekeromse Zand

Prachtige afwisselende landschappen met rivieren, uitgestrekte bossen, stoere kastelen en een grote verscheidenheid aan bijzondere planten en dieren kenmerken onze mooi provincie. Samen met Omroep Gelderland brengen we wekelijks een pareltje in beeld in de nieuwe tv-serie 'De Schatkist van Gelderland'. 16 weken lang is er iedere zaterdagavond om 17.45 uur een nieuwe aflevering te zien op TV Gelderland (ieder uur herhaald). De eerste drie uitzendingen gemist, met de schaapherder op de Loenermark, schelpengalerij in park Rosendael en het stuifzand van het Wekeromse Zand?

Bekijk de uitzendingen hier.

Wandeltocht kruidenvelden en Veluwse bossen

A.Vogeltuinen op landgoed Zwaluwenburg

Zaterdag 29 juni is de A.Vogel Wandeltocht. De routes hebben als start- en eindpunt de geurige en kleurige A.Vogel tuinen op landgoed Zwaluwenberg in 't Harde. Met 5 afstanden variƫrend van 5 tot 40 km is er voor elk wat wils. De wandeltocht voert door de gevarieerde bossen en landerijen, langs karakteristieke boerderijen, het landhuis Zwaluwenburg uit de 18e eeuw en afhankelijk van de afstand ook het knusse, gezellige vestingstadje Elburg.
Speciaal voor onze nieuwbrieflezers hebben we een mooi aanbod: een gratis toegangsbewijs! (reguliere prijs 5 euro) Bij aanmelding kun je kortingscode WNDL2019 invoeren voor de gratis deelname.

Informatie & inschrijven.

Powered by Aan Zee