Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Bekijk dan de online versie.
13 december 2019

Zin in kerstsfeer snuiven op een prachtige historische locatie of genieten van het knisperende blad onder je voeten tijdens een stevige winterwandeling? Het is dé tijd om plannen te maken voor de kerstvakantie en het nieuwe jaar.

Kerstsfeer op kastelen

Cannenburch in kerstsfeer

Dit weekend is de jaarlijkse Kerstmarkt in Vaassen op het voorplein van kasteel Cannenburch. Breng voor het ultieme kerstgevoel ook een bezoek aan de sfeervol en feestelijk ingerichte vertrekken van het kasteel. In de kasteelwinkel zijn prachtige geschenken te koop en in de gewelvenkelder van het kasteel staan warme hapjes en drankjes klaar.
Ook in het Arnhemse Huis Zypendaal kun je je dit weekend onderdompelen in kerstsferen uit vroegere tijden.

Kerstactiviteiten 13-15 december.

Nieuwe video Een bos vol verhalen

Speuren naar sporen met de boswachter van GLK

Dankzij de afwisseling van bos, open vlaktes en vennetjes voelen veel dieren zich thuis in De Dellen bij Epe. Het is het leefgebied van onder andere herten, reeën, uilen, reptielen, boommarters en bosmuizen. Omdat het niet makkelijk is om dieren in het echt tegen te komen, gaan we met boswachter Anja Koning op zoek naar hun sporen… want die vind je overal. Na het zien van deze video is het leuk om de komende maanden zelf eens te op zoek te gaan naar diersporen.

Speuren naar sporen.

Magische winteravond

kasteel Ammersoyen

In de donkere maanden gaan kasteel en koetshuis Ammersoyen op vier winteravonden open. Een unieke kans om de middeleeuwse burcht ná sluitingstijd te beleven. Dwaal op eigen gelegenheid door de sfeervol verlichte zalen. Wie er een compleet avondje uit van wil maken, kan in het Koetshuis bij kaarslicht starten of afsluiten met een high wine arrangement. Zondag 22 december, zaterdag 28 december, zaterdag 4 januari en zaterdag 25 januari.

Winteravondopenstellingen

Bijzonder bouwwerk hersteld

Christuskoepel

Toepasselijk in dit jaargetijde is het werk aan de Christuskoepel, dat op dit moment wordt uitgevoerd op landgoed Mariëndaal bij Oosterbeek. Op veler verzoek gaan we daar onder andere het zicht op het Christusbeeld, de beeldengroep en de teksten binnen verbeteren. Ter plekke plaatsen we uitleg over deze bijzondere kapel. Door deze werkzaamheden komt de koepel met haar bijzondere verhaal beter tot zijn recht.

Lees meer over herstel en betekenis.

Het Veluwse landschap in beeld

boek De schilders van de Veluwezoom

Dankzij de prachtige natuur in de omgeving behoorde Oosterbeek tot een van de bekendste kunstenaarsdorpen in ons land. Vanaf 1840 was dit hét dorp waar kunstenaars zich vestigden om er buiten te schilderen. In een speciale jubileumtentoonstelling laat Museum Veluwezoom kunstwerken zien van schilders voor wie de Veluwe als inspiratiebron diende. De tentoonstelling is te zien tot en met 26 januari 2020. Museum Veluwezoom is gevestigd in kasteel Doorwerth en heeft dezelfde openingstijden.
Bij de tentoonstelling hoort het prachtige boek De schilders van de Veluwezoom. In de kasteelwinkel van Doorwerth kunt u het boek aanschaffen. Online bestellen kan bij Uitgeverij WBOOKS.

Bestel het boek online bij de uitgeverij.

Powered by Aan Zee