Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Bekijk dan de online versie.

Landgoederen, kastelen en slingerende bospaadjes vormen een prachtig decor om samen van te genieten. Zeker nu de eerste voorjaarsbloeiers zich laten zien en kastelen activiteiten organiseren.

Knoop voor de liefde

Vorden knoop van de liefde

Op landgoed Vorden komen al sinds jaar en dag verliefde paartjes om een bijzondere reden. Wie goed kijkt ziet tientallen sierlijk geknoopte beukentakken langs het idyllische pad ten zuiden van kasteel Vorden. Verliefde stellen leggen hier samen een knoop in een twijg. Hoe langer de liefde duurt, hoe mooier de verstrengeling. Zelf een kijkje nemen? Het Knopenlaantje is een zijpad van de zichtas naar het kasteel. De fiets of auto parkeren kan op de Vordense Bosweg. 

Naar landgoed Vorden.

Op stap in de voorjaarsvakantie

kasteel Hernen

In de voorjaarsvakantieweken organiseren onze boswachters excursies en staan de kastelen bol van de activiteiten. Tijdens ontdekkingstochten horen kinderen leuke weetjes over de natuur van de boswachter en kunnen ze opdrachten doen. Zo komen ze spelenderwijs meer over het gebied te weten. Zit er leven in de boomknoppen? En houden alle dieren een winterslaap?
Sinds enkele maanden kunnen groepjes in kasteel Doorwerth een Escape route spelen, een activiteit voor jong (vanaf 8 jaar) en oud.
En komend weekend is kasteel Hernen weer even 17e-eeuws bewoond.  

Naar alle voorjaarsvakantieactiviteiten.

De mooiste fotolocaties

cover De mooiste fotolocaties van Oost-Nederland

Recent verscheen De mooiste fotolocaties van Oost-Nederland: een prachtig naslagwerk waarin 145 gebieden en 600 fotolocaties uitgebreid beschreven staan. Het boek is tot stand gekomen dankzij de medewerking van tientallen lokale fotografen, die hun kennis over fotogenieke locaties delen. (Amateur)fotografen die graag nieuwe gebieden ontdekken, bijzondere soorten en adembenemende landschappen vastleggen, zullen hier veel plezier aan beleven. Uiteraard staan er een aantal mooie plekken in die door GLK worden beheerd, naast vele andere prachtige plekken in Flevoland, Overijssel en Gelderland.

Bestellen bij natuurfotografie.nl.

Collectiestuk uitgelicht

kroonluchter stuczaal kasteel Biljoen

Deze vuurvergulde kroonluchter bestaat uit vijf verdiepingen waarvan de onderste twee voorzien zijn van 66 armen met kaarsenhouders en kaarsen. De hele kroonluchter is voorzien van kristallen pegels in de vorm van het silhouet. Dit prachtige object hangt in de stuczaal van kasteel Biljoen en is eenmaal per jaar, tijdens open monumentendag, te bezichtigen. Dankzij digitalisering zijn nu ook veel bijzondere objecten, waaronder deze, online te bekijken.

GLK op Collectie Gelderland.

Dartelende lammetjes

lammetjes en schapen in de kooi in de Loenermark

het eerste lammetje van de kudde Veluwse heideschapen op de Loenermark was Ramses op woensdag 23 januari. Inmiddels zijn er nog vele lammetjes geboren. Zij zijn op zondag 15 maart weer allemaal te bewonderen tijdens de jaarlijkse lammetjesdag. Hopelijk laat de lentezon zich zien en kan iedereen op de grote weide bij de schaapskooi genieten van het prille voorjaar. Behalve lammetjes en schapen kijken, kunnen kinderen en hun (groot)ouders demonstraties schapen drijven bijwonen, hutten bouwen, een ponyritje maken en mee op excursie met de boswachter.

Meer over Lammetjesdag.

Romantisch dineren

huis en oranjerie Schaffelaar

Landgoederen zijn fijne plekken om te wandelen, fietsen, op een bankje te genieten van de rust of dineren mét uitzicht!
Voor vanavond niet geboekt? De oranjerie op landgoed De Schaffelaar in Barneveld heeft nog een mooie actie in het kader van hun 10-jarig bestaan. Van dinsdag 18 februari tot en met 31 maart betaalt u voor een driegangendiner met de smaken van het seizoen € 30,00 in plaats van de gangbare € 42,50. Geldig op dinsdag, woensdag en donderdag op vertoon van deze nieuwsbrief. Natuurlijk ook voor vrienden of familie!

Restaurant De Oranjerie.

Powered by Aan Zee