Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Bekijk dan de online versie.
13 december 2018

De feestdagen zijn voor veel mensen een gezellige tijd. Ook verschillende opengestelde kastelen zijn in kerstsfeer om een bezoek extra sfeervol te maken. De natuur is in winterrust, maar allerminst saai. Silhouetten van bomen, vogels en doorkijkjes naar gebouwen zijn nu extra goed zichtbaar. Dus mist, sneeuw of een lekker winterzonnetje: tijd om erop uit te gaan.

Sfeervolle kasteeluitstapjes

kerstsfeer in kasteel Ammersoyen

De komende week staat een bezoek aan buitenhuis Zypendaal garant voor een kerstbeleving. Het lijkt alsof je bent uitgenodigd voor een bezoek bij de adellijke familie.
In de kerstvakantie is het ook goed toeven in de sfeervol ingerichte vertrekken van de kastelen Ammersoyen en Cannenburch. Kasteel Doorwerth is extra geopend en organiseert themarondleidingen en kinderactiviteiten. Hoe het was om in de middeleeuwen in een kasteel te wonen? Kom dat ervaren in de donkere dagen voor het nieuwe jaar. Winterkasteel Hernen biedt tal van activiteiten voor jong en oud, van 27 tot en met 29 december.

Naar het december programma.

GLK cadeau voor de feestdagen

cadeaudonateurspakket

Nog een kerstcadeau, verjaardagcadeau of presentje voor een gastvrouw- of heer nodig? Denk dan eens aan een cadeaudonateurschap voor 1 jaar, een prachtige kalender of een fraaie sticker van ree, grasmus of eekhoorn voor op de container. Hiermee geniet de ontvanger van natuur en cultuur. En als gever steun je tegelijkertijd ons werk voor een mooi Gelderland.
Bestel voor 18 december, dan doen wij onze uiterste best het voor Kerst te laten bezorgen.

GLK producten voor de feestdagen bestellen.

Poortfunctie kastelen

ampersand voor kasteel Doorwerth

De opengestelde kastelen krijgen de komende jaren naast hun rol als museum ook de functie van bezoekerscentrum voor mensen die eropuit willen trekken naar omliggende GLK-natuurgebieden. Kasteel Doorwerth bijt de spits af. Door het plaatsen van nieuwe en betere bewegwijzering naar het kasteel en de omliggende gebieden vindt de bezoeker makkelijker zijn of haar weg. Ook de receptie en winkel van het kasteel krijgen een nieuw jasje. De ampersand, ofwel het &-teken uit het GLK-logo, wordt bij elk kasteel geplaatst en staat symbool voor de verbinding van het kasteel met haar omgeving in de breedste zin.

Lees meer.

De paden op, de lanen in

winters landschap Klein Bylaer

Ontspannen het nieuwe jaar in? Wandelen in de natuur is gezond voor lichaam en geest en geeft een gevoel van ontspanning. Fijn in de vaak drukke decembermaand. En wist u dat elke Gelderlander maximaal 10 km van een gebied van GLK woont? Een ommetje of lange wandeling door de gebieden van Geldersch Landschap & Kasteelen is dus altijd dichtbij.

Zoek een (nieuw) wandelgebied uit.

Winteraanbieding Buitenleven vakanties

hert in de sneeuw

Zou u ook zo graag eens verblijven in een voormalige boswachterswoning, een historisch landhuis of een oud ambachtshuis? Het kan in het mooie Gelderland en in de prachtigste gebieden van ons en onze collega natuurbeheerders. Bij aankomst voor 1 april 2019 krijgt u € 100,- korting op een verblijf in een Buitenleven Vakantiewoning. Gebruik daarvoor bij boeking actiecode Kerst19.

Ontdek hoe je dicht bij huis toch zo ver weg kunt zijn.

Powered by Aan Zee