• Kasteel open voor bezichtiging
  • Kasteel niet toegankelijk
  • Landgoed
  • Andere (natuur)gebieden

in

Kasteel Doorwerth

Kasteel Doorwerth is prachtig gelegen in de uiterwaarden van de Rijn. In het kasteel zijn drie musea te bezoeken. Op de stuwwal erachter ligt een afwisselend heuvellandschap met bossen, akkers en weilanden waar het heerlijk wandelen of fietsen is.

Bezoekersinfo

Geopend dinsdag t/m zondag van 11.00-17.00 uur. Entree: € 9,50, € 5,25 (kinderen 4 t/m 12 jaar).
Lees verder »

Kasteelcafé De Zalmen

In de voorburcht is het gezellige en sfeervolle Kasteelcafé De Zalmen gevestigd. U bent er van harte welkom voor de lunch, koffie, thee, een hapje en een drankje. Bekijk alvast de menukaart of een sfeerimpressie op www.dezalmen.nl

Kasteel Doorwerth doet mee met Lidl Museumactie

Bezoek Kasteel Doorwerth voor 1 euro per persoon . Al bij besteding van 10 euro (bij de Lidl)
Lees verder »

Trouwen, feesten, vergaderen en educatie

Kasteel Doorwerth beschikt over drie prachtige zalen waar u in stijl kunt trouwen. Ook is het de sfeervolle ambiance voor een feest, receptie, vergadering of teamdag, schoolreisje, kinderfeestje en educatie.
Lees verder »

Museum Veluwezoom

In kasteel Doorwerth is ook Museum Veluwezoom gevestigd. Dit museum toont in wisselende exposities het werk van 2 kunstenaarskolonies die het magische landschap rondom Oosterbeek, Wolfheze en Renkum in beeld brachten.
Lees verder »

Geschiedenis

Doorwerth is een voorbeeld van een burcht die door geleidelijke groei zijn uiteindelijke omvang bereikte. De oorsprong ligt in de 13e eeuw.
Lees verder »

Gezocht: museuminspecteurs!

Wat vind jij van kasteel Doorwerth? Word ook museuminspecteur!
Lees verder »

Landgoederen in de omgeving

Tot het terrein Doorwerth behoren een aantal voormalige landgoederen. Ze liggen aan weerszijden van de Oude Oosterbeekseweg en hebben een lange, rijke historie, die nauw verweven is met die van Gelderland.
Lees verder »

Planten en dieren

Het gebied ligt deels in de uiterwaarden, aan de voet van de bosrijke stuwwal. Bosgebied gaat hier over in weilanden en natte ruigtes. Hier zijn veel bijzondere planten en dieren te vinden.
Lees verder »

Wandelen

De omgeving van het kasteel is een wandeling waard.
Lees verder »