• Kasteel open voor bezichtiging
  • Kasteel niet toegankelijk
  • Landgoed
  • Andere (natuur)gebieden

in

Kasteel Rosendael

Landgoed Rosendael ligt in Rozendaal, vlakbij Arnhem. Het bestaat uit een imposant en historisch ingericht kasteel in een park met veel bezienswaardigheden. Kasteel Rosendael geeft een mooi beeld van hoe er vroeger op een kasteel werd geleefd. Er is een bijzondere collectie meubels, zilver en porselein te zien.

Bezoeken

U bent welkom om kasteel Rosendael te bezoeken met een rondleiding van 1 april tot 1 november: dinsdag t/m zondag van 11.00 - 17.00 uur. De laatste toegang is om 16.00 uur. Op ter plekke aangegeven tijden worden er rondleidingen gegeven.
Lees verder »

Evenementen

Primeur nieuw evenement op Gelderse Museumdag

Zaterdag 18 oktober Gelderse Museumdag op kasteel Rosendael met primeur nieuw evenement : “Trots” markt!
Lees verder »

Halloweenavond op Rosendael

Spannend, eng en sensatie....durf jij op dit feestje te komen?
Lees verder »

Expositie Ode aan Beatrix

Van april t/m oktober organiseert Geldersch Landschap & Kasteelen in samenwerking met Kunstenaarscollectief Oranje de expositie Ode aan Beatrix in kasteel Rosendael.
Lees verder »

Arrangementen

Rosendael heeft veel mogelijkheden voor bedrijfsuitjes, familie- of vriendendagen. U kunt een (thema) rondleiding door kasteel en/of park combineren met culinair genieten en ontspanning op het mooiste terras van de regio. Uw keuze staat centraal. Bekijk hier onze suggesties.
Lees verder »

Agapanthus- en kasteeltuinenmarkt

De Agapanthus is een bijzondere kuipplant. Tijdens de jaarmarkt in juli tonen kwekers hun producten en is er veel informatie over de soort te vinden. Rosendael herbergt zo’n 100 verschillende soorten van deze plant, die ook wel ‘liefdesbloem’ wordt genoemd.
Lees verder »

Buitenhuis en kasteel

Op zoek naar een leuk uitje met uw familie, bedrijf of vereniging? Bezoek eens kasteel Rosendael in combinatie met Huis Zypendaal en geniet ook van prachtige parken en culinaire verwennerij.
Lees verder »

Huwelijken, feesten en bijeenkomsten

Het kasteel en de oranjerie kunnen worden gebruikt als trouwlocatie. Ook feesten en zakelijke bijeenkomsten zijn mogelijk. De oranjerie is het paradepaardje van het landgoed. Er is een groot terras met uitzicht op de rozentuin.
Lees verder »

Geschiedenis

Op deze plek staat al sinds de middeleeuwen een kasteel. Daarvan is alleen de grote ronde toren nog over. De rest van het kasteel is van later datum.
Lees verder »

Bedriegertjes

In het waterrijke park bij het kasteel bevinden zich de beroemde 'bedriegertjes'. De bedriegertjes zijn onderdeel van een grotere schelpengalerij uit de 19e eeuw. In de bodem zitten fonteintjes verborgen die onverwacht aan- en uitgaan en zo de bezoekers natspuiten. Het was tot ver in de 20e eeuw een geliefde bestemming voor schoolreisjes
Lees verder »

Schoolreisjes en kinderfeestjes

Een mooi kasteel en park is natuurlijk een tot de verbeelding sprekende plek voor kinderen. Ontdek ook onze mogelijkheden voor schoolreisjes, educatie en kinderfeestjes.
Lees verder »

Planten en dieren

Rosendael is één van de oudste parken van ons land. In de loop van ruim 300 jaar hebben veel beroemde tuinarchitecten aan het park gewerkt. Het park heeft een rijk plant- en dierleven.
Lees verder »

Uniek: Voorjaars schoonmaak in beeld

Bekijk de mooie reportage die Omroep Gelderland maakte van het kijkje achter de schermen tijdens de voorjaarsschoonmaak op kasteel Rosendael.
Lees verder »