• Kasteel open voor bezichtiging
  • Kasteel niet toegankelijk
  • Landgoed
  • Andere (natuur)gebieden

in

Kasteel Rosendael

Landgoed Rosendael ligt in Rozendaal, vlakbij Arnhem. Het bestaat uit een imposant en historisch ingericht kasteel in een park met veel bezienswaardigheden. Kasteel Rosendael geeft een mooi beeld van hoe er vroeger op een kasteel werd geleefd. Er is een bijzondere collectie meubels, zilver en porselein te zien.

Openingstijden & Entree

Dinsdag t/m zondag van 11.00 - 17.00 uur zijn wij geopend. Op ter plekke aangegeven tijden worden er tussen 12.00 en 16.00 uur rondleidingen gegeven.
Lees verder »

Arrangementen

Rosendael heeft veel mogelijkheden voor bedrijfsuitjes, familie- of vriendendagen. U kunt een (thema) rondleiding door kasteel en/of park combineren met culinair genieten en ontspanning op het mooiste terras van de regio. Uw keuze staat centraal. Bekijk hier onze suggesties.
Lees verder »

Buitenhuis en kasteel

Op zoek naar een leuk uitje met uw familie, bedrijf of vereniging? Bezoek eens kasteel Rosendael in combinatie met Huis Zypendaal en geniet ook van prachtige parken en culinaire verwennerij.
Lees verder »

Huwelijken, feesten en bijeenkomsten

Het kasteel en de oranjerie kunnen worden gebruikt als trouwlocatie. Ook feesten en zakelijke bijeenkomsten zijn mogelijk. De oranjerie is het paradepaardje van het landgoed. Er is een groot terras met uitzicht op de rozentuin.
Lees verder »

Geschiedenis

Op deze plek staat al sinds de middeleeuwen een kasteel. Daarvan is alleen de grote ronde toren nog over. De rest van het kasteel is van later datum.
Lees verder »

Bedriegertjes

In het waterrijke park bij het kasteel bevinden zich de beroemde 'bedriegertjes'. De bedriegertjes zijn onderdeel van een grotere schelpengalerij uit de 19e eeuw. In de bodem zitten fonteintjes verborgen die onverwacht aan- en uitgaan en zo de bezoekers natspuiten. Het was tot ver in de 20e eeuw een geliefde bestemming voor schoolreisjes
Lees verder »

Trots markt

Met ingang van april 2015 zal er iedere 4e zondag van de maand een pure, eerlijke en heerlijke markt staan voor het kasteel en in de rozentuin.
Lees verder »

Schoolreisjes en kinderfeestjes

Een mooi kasteel en park is natuurlijk een tot de verbeelding sprekende plek voor kinderen. Ontdek ook onze mogelijkheden voor schoolreisjes, educatie en kinderfeestjes.
Lees verder »

Planten en dieren

Rosendael is één van de oudste parken van ons land. In de loop van ruim 300 jaar hebben veel beroemde tuinarchitecten aan het park gewerkt. Het park heeft een rijk plant- en dierleven.
Lees verder »

Agapanthus- en kasteeltuinmarkt

De Agapanthus is een bijzondere kuipplant. Tijdens de jaarmarkt in juli tonen kwekers hun producten en is er veel informatie over de soort te vinden. Rosendael herbergt zo’n 100 verschillende soorten van deze plant, die ook wel ‘liefdesbloem’ wordt genoemd. De Agapanthus- en kasteeltuinmarkt is dit jaar op vrijdag 17 en zaterdag 18 juli 2015 van 11.00 tot 17.00 uur
Lees verder »

Voorjaars schoonmaak in beeld

Bekijk de reportage die Omroep Gelderland in 2014 maakte van het kijkje achter de schermen tijdens de voorjaarsschoonmaak op kasteel Rosendael.
Lees verder »