• Kasteel open voor bezichtiging
  • Kasteel niet toegankelijk
  • Landgoed
  • Andere (natuur)gebieden

in

Huis Verwolde

Op het mooi gelegen landgoed Verwolde staat een edelmanshuis huis omringd door een tuin, park en het bosgebied Oranjewoud met vijvers en landbouwpercelen. Huis Verwolde is met een gids te bezoeken. De tuin en het bos zijn vrij toegankelijk; de rest van het landgoed is nog particulier bezit van de familie Van der Borch.

Locatie

Jonker Emilelaan 4
7245 TL Laren

T (0573) 40 18 25
E verwolde@glk.nl

Regio Achterhoek - Gemeente Lochem
Verworven 1977 - Oppervlakte 47 ha

Voorzieningen

Museum Opengesteld kasteel Winkel Vergaderlocatie Fietsen Wild/vogels kijken Horecagelegenheid Wandelen Trouwen/feesten

Twitter

Openingstijden & Entree

Geopend van april t/m oktober. Rondleidingen door het Huis met gids: di-wo-do: 12, 14 en 16 uur. Za en zo: 12, 13, 14, 15 en 16 uur. Het onderhuis bezoekt u op eigen gelegenheid, de tuin en het landgoed zijn vrij toegankelijk.
Lees verder »

Evenementen

Knapzak speurtocht naar de Dikke Boom

Ouderwets op stap met de boerenknapzak aan een tak! Kinderen vanaf 8 jaar ontdekken met hun ouders, opa of oma de natuur van Verwolde. In de knapzak een natuurontdekkingsset, speurtocht vragenlijst, touw om de boom te meten, drankje en iets lekkers. Te koop in de museumwinkel van Huis Verwolde voor € 4,50.

Wandelfolder om mee te nemen

Compleet dagje uit

De voormalige keuken van het huis is nu een theeschenkerij met een heerlijk terras aan het water waar u koffie of thee met lekkers kunt krijgen. In de kasteelwinkel kunt u terecht voor streekproducten en leuke kadootjes. De omgeving leent zich voor heerlijk wandelen en fietsen in de mooie Achterhoek.
Lees verder »

Spannende geschiedenis

Luister hier naar de Spannende Geschiedenis van Huis Verwolde.
Lees verder »

Trouwen, feesten of vergaderen

De oranjerie is trouwlocatie en een sfeervolle ambiance voor feesten en vergaderingen.
Lees verder »

Prive-rondleidingen

Rondleidingen voor privegroepen zijn ook mogelijk buiten de reguliere openingstijden. Wij informeren u graag nader.

Voor kinderen

Voor kinderen is er in de tuin een speurtocht uitgezet. Verwolde is een leuke bestemming voor een schoolreisje of een kinderfeestje. De kinderen worden ontvangen door de huisknecht of gouvernante. In de torenkamer mogen zij zich verkleden als huisknecht of als deftige dame. Tijdens de rondgang door het huis leren de kinderen op een leuke manier meer over de vroegere bewoners.

Planten en dieren

Op een mooi oud landgoed met een tuin, een parkbos en een bosgebied komen veel verschillende soorten planten en dieren voor. In het bos liggen vochtige terreinen met een unieke plantengroei.
Lees verder »

Geschiedenis

Het buitengebied van Lochem heeft een rijke historie. Er werd heel lang kleinschalig geboerd. Het Kasteel Verwolde is de inzet geweest van middeleeuwse oorlogshandelingen en werd in 1510 na zware belegering door bisschop Frederik van Baden uit Deventer samen met Floris van Egmont en Jacob van Batenburg uit Anholt met de grond gelijk gemaakt.
Lees verder »

Kasteelwinkel: souvenirs en cadeautjes

Onrust in het onderhuis

In het onderhuis wordt u meegenomen in de voorbereidingen rondom de ‘Blijde Incomst’, de feestelijke inwijding van het huis voor de nieuwe bewoners. Audioverhalen, foto’s, historische gebruiksvoorwerpen en een kijkje in de keuken, laten invoelen hoe het was om te werken in dienst van de familie Van der Borch rond 1927.
Lees verder »